Ludoteca

Està situada al carrer Moreria, n.16. Acull xiquets des de que comencen a caminar fins que ja van a l’escola. Per ella han passat nens/es de diverses nacionalitats: espanyola, magrebí, romanesa, ecuatoriana i colombiana sense cap mena de discriminació.

Actualment compte amb dues cuidadores, podent-se fer dos grups donada la diversitat d’edats del nens i les seues necessitats. També hem gaudit de personal en pràctiques. L’horari cobreix des de les 8h del matí fins les 13h de dilluns fins divendres i dissabtes de 9 :30h fins les 13h.

Tots els mesos visitem els avis del Centre de Dia, una activitat molt satisfactória tant per als menuts com per als grans, fins i tot per a les cuidadores. Sobre un tema acordat conjuntament, treballem tots, cantem, ballem, ens disfrassem i disfrutem molt.

A l’estiu, els divendres, són els dies de l’aigua, juguem a les piscines que montem al pati, amb cubells, safates, pistoles, mànega d’aigua, sprays…

Ens agrada celebrar les festes tradicionals com la Castanyada (per a tots Sants), Santa Cecília (festa dels músics), els canvis d’estació (tardor, hivern, primavera i estiu), Sant Antoni, el Dia de la Pau, Carnestoltes (que sortim a fer una volta pel poble tots disfrassats), el Dia del Pare, de la Mare, el Dia del llibre (per Sant Jordi), Nadal, Pasqüa fins i tota mb “Photo call” molt divertits.

La música també es una bona eina de treball,, de les que més ens agrada, és el nostre Ball Pla que el ballem sempre que podem.

Quan arriba el final de curs també fem una festeta als més majors perque marxen al cole del grans, amb la seua Orla corresponent.

Som molt participatius i estem amanits a tot, fent sortides als festivals de l’escola, ales seues rutes de carnestoltes i allí on ens conviden.

A classe no parem, fem moltes activitats on les manualitats formen una part important, experimentem diversos materials i técniques noves. La psicomotricitat ens agrada molt i gaudim d’alló més, Pintem amb colors, quix, pintura dolça, témperes, retoladors… Utilitzem molt de material Montessor i que fabriquem nosaltres mateixo i que adaptem a les necessitats del momento.

  • Enganxem gomets, papers..
  • Modelem plastilina, fang, diferents tipus de masses que confeccionem nosaltres mateixos.
  • La música com a expressió corporal, toquem els instruments.
  • Les cançons tradicionals i les modernes amb les coreografies corresponets.
  • Els contes que a voltes interpreten.
  • Experimentem a partir d’objectes quotidians.
  • Les disfresses.

 

No tenim cap mena de programació específica a seguir, però sí uns objectius. La ludotecas és un lloc on els menuts van a jugar i mitjançant el joc s’aprén. Comencem a establir unes normes de conducta i uns hàbits, ens sociabilitzem, tot d’acorsd amb la curta edat dels xiquets/tes. Són ells qui demanen que s’ha de treballar cada dia i no capficar-se en una determinada activitat.

 

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Les Coves de Vinromà, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Espanya, 19, Ajuntament de Les Coves de Vinromà, CP: 12185, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).