Les I Jornades d'Innovació Agroalimentària debaten sobre les noves tendències del sector a les Coves de Vinromà

Les I Jornades d'Innovació Agroalimentària debaten sobre les noves tendències del sector a les Coves de Vinromà

13/05/2022

La jornada inaugural ha comptat amb una àmplia presència institucional i amb la participació d'experts i empreses en diferents ponències i taules rodones

Les Coves de Vinromà ha acollit la jornada inaugural de les I Jornades d'Innovació Agroalimentària, proposta emmarcada en la Fira Destaca que ha reunit en la població a experts/es i empreses per a debatre sobre les noves tendències del sector amb la finalitat de dinamitzar i posar en valor l'activitat agroalimentària d'aquesta zona rural.

La Pista Ravaleta ha albergat aquestes jornades, que continuaran demà divendres i que han comptat amb una àmplia presència institucional. A més de l'alcaldessa del municipi, Mònica Nos, han participat en l'acte d'inauguració Jeanette Segarra, Directora General de l'Agència Valenciana Antidespoblament, Santiago Pérez, diputat provincial de Desenvolupament Rural i Accions contra la Despoblació, José Benlloch, President de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, Juan Carda, Director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica “Ciutat de Vila-real” de la Universitat Jaume I, i Vicente Budí, Director de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de la Universitat Jaume I.

L'esdeveniment ha arrancat amb la conferència “Innovació i sostenibilitat” de Carmen Picot, centrada en l'experiència de la Cooperativa Consum, que ha donat pas a diferents ponències i al panell de taules rodones, que han exposat models innovadors en el camp agrari, la transformació alimentària i de lactis i les solucions híbrides entre tecnologia i agricultura.

Paral·lelament, el públic s'ha apropat als espais expositius habilitats i ha pogut conéixer productes innovadors en els diferents tallers demostratius, que també han rebut la visita d'escolars.

La proposta, organitzada per la Càtedra d'Innovació Ceràmica “Ciutat de Vila-real” de la Universitat Jaume I en col·laboració amb el Pacte Territorial Plana Alta Nord i l'Ajuntament de les Coves de Vinromà, continuarà aquest divendres 13 de maig amb ponències dedicades a l'economia circular, la transformació de purins i la presentació de start-ups.

Així mateix, aquesta primera edició de les jornades naix en el marc de la Fira Destaca, consolidada com a referent en la transferència de coneixement científic i tecnològic de la Comunitat Valenciana i impulsada per la Càtedra d'Innovació Ceràmica de la Universitat Jaume I amb la col·laboració de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

“Les zones rurals tenim potencial, un sector agroalimentari amb productes de primera qualitat i amb molts reptes que abordar. Per això, aquestes I Jornades d'Innovació Agroalimentària són una oportunitat per a nodrir-nos de nous models, solucions i tendències que poden aportar-nos molt”, ha explicat Mònica Nos.

“Obrim a les Coves de Vinromà aquest nou format de jornades de la Fira Destaca 2022, amb les quals busquem continuar promovent la innovació i el coneixement científic que es desenvolupa a la Universitat Jaume I i en altres centres científics i tecnològics com a proposta de futur també per a les àrees rurals”, ha afegit Juan Carda.

I Jornadas Innovación Agroalimentaria

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Les Coves de Vinromà, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Espanya, 19, Ajuntament de Les Coves de Vinromà, CP: 12185, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).