Alicia Sornosa, primera dona de parla hispana a donar la volta al món amb moto, estarà en les Coves de Vinromá el 2 de desembre

24/11/2021

L'esdeveniment s'engloba dins dels actes que el consistori organitza amb motiu del 25N en la seua aposta per la igualtat de gènere

L'Ajuntament de les Coves de Vinromà ha organitzat un nou esdeveniment per a promoure la igualtat de gènere que comptarà amb la presència d'Alicia Sornosa, primera dona de parla hispana a donar la volta al món amb moto, acció emmarcada en la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

La viatgera, comunicadora, solidària i periodista especialitzada en motor estarà el 2 de desembre en la localitat. Així mateix, al matí participarà en una activitat amb l'alumnat del CEIP La Moreria, i a la vesprada en una xarrada oberta a totes els veïns i veïnes que tindrà lloc a la Llar del Jubilat a les 16.30 h.

Alicia Sornosa relatarà les seues experiències i els seus viatges “a bord” de la seua "Ducati Scrambler”, amb la qual porta viatjant des que en 2013 finalitzara la seua volta al món sobre una moto de trail batejada com "Descubierta" en honor al Capità Malaespina, expedicionari que va arribar a les costes d'Alaska allà pel 1500.

Alicia parlarà també de la seua faceta solidària durant els seus viatges, en els quals recapta fons per a diferents ONGs que ajuden a l'empoderament de les dones i xiquetes.  

Sornosa, que col.labora contant els seus viatges en diferents mitjans nacionals, és l'autora de dos llibres: '360 grados: Una mujer, una moto y el mundo' (Bandaaparte 2017), una novel.la basada en la seua volta al món, i "Toda aventura comienza con un sí" (Anaya 2021), un llibre manual de viatges amb un clar missatge motivacional, a més de col.laborar amb relats en llibres de viatges com 'Mujeres viajeras' (Casiopea, 2013) i 'El mundo de equipaje' (Viajes al Pasado, 2014). A més, ha viatjat per tot el món donant xarrades i conferències, i dissenya rutes pels llocs més desconeguts del planeta fent de guia per a grups de motoristes amb col.laboració amb les agències de viatges d'autor BTheTravelBrand i El Pais Viajes.

L'any 2018 va rebre de mans de S.M. el rei Felip VI el guardó Millor Viatge de l'any 2018, atorgat per la Societat Geogràfica Espanyola en reconeixement pel seu periple (més de 10.000 quilòmetres) per l'espina dorsal d'Àfrica, on va recaptar fons per a la perforació de pous d'aigua, posant en valor Drets Humans com el de l'educació, sanitat i alimentació que afecten les xiquetes africanes. 

Aquesta iniciativa orientada a la promoció de valors d'igualtat i superació amb els viatges com a nexe d'unió forma part d'un conjunt de xarrades informatives impulsades pel consistori en els últims anys amb la participació de dones amb una trajectòria destacable en diversos àmbits com  Patricia Campos o Shandy Barbosa. Pots seguir les aventures d'Alicia en les seues xarxes socials (@aliciasornosa) o al seu web aliciasornosa.com. 

Alicia Sornosa

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Les Coves de Vinromà, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Espanya, 19, Ajuntament de Les Coves de Vinromà, CP: 12185, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).