#00a89c
1
0
189

Ludoteca

Ludoteca

Està situada al carrer Moreria, n.16. Acull xiquets des de que comencen a caminar fins que ja van a l’escola. Per ella han passat nens/es de diverses nacionalitats: espanyola, magrebí, romanesa, ecuatoriana i colombiana sense cap mena de discriminació.

Actualment compte amb dues cuidadores, podent-se fer dos grups donada la diversitat d’edats del nens i les seues necessitats. També hem gaudit de personal en pràctiques. L’horari cobreix des de les 8h del matí fins les 13h de dilluns fins divendres i dissabtes de 9 :30h fins les 13h.

Tots els mesos visitem els avis del Centre de Dia, una activitat molt satisfactória tant per als menuts com per als grans, fins i tot per a les cuidadores. Sobre un tema acordat conjuntament, treballem tots, cantem, ballem, ens disfrassem i disfrutem molt.

A l’estiu, els divendres, són els dies de l’aigua, juguem a les piscines que montem al pati, amb cubells, safates, pistoles, mànega d’aigua, sprays…

Ens agrada celebrar les festes tradicionals com la Castanyada (per a tots Sants), Santa Cecília (festa dels músics), els canvis d’estació (tardor, hivern, primavera i estiu), Sant Antoni, el Dia de la Pau, Carnestoltes (que sortim a fer una volta pel poble tots disfrassats), el Dia del Pare, de la Mare, el Dia del llibre (per Sant Jordi), Nadal, Pasqüa fins i tota mb “Photo call” molt divertits.

La música també es una bona eina de treball,, de les que més ens agrada, és el nostre Ball Pla que el ballem sempre que podem.

Quan arriba el final de curs també fem una festeta als més majors perque marxen al cole del grans, amb la seua Orla corresponent.

Som molt participatius i estem amanits a tot, fent sortides als festivals de l’escola, ales seues rutes de carnestoltes i allí on ens conviden.

A classe no parem, fem moltes activitats on les manualitats formen una part important, experimentem diversos materials i técniques noves. La psicomotricitat ens agrada molt i gaudim d’alló més, Pintem amb colors, quix, pintura dolça, témperes, retoladors… Utilitzem molt de material Montessor i que fabriquem nosaltres mateixo i que adaptem a les necessitats del momento.

  • Enganxem gomets, papers..
  • Modelem plastilina, fang, diferents tipus de masses que confeccionem nosaltres mateixos.
  • La música com a expressió corporal, toquem els instruments.
  • Les cançons tradicionals i les modernes amb les coreografies corresponets.
  • Els contes que a voltes interpreten.
  • Experimentem a partir d’objectes quotidians.
  • Les disfresses.

 

No tenim cap mena de programació específica a seguir, però sí uns objectius. La ludotecas és un lloc on els menuts van a jugar i mitjançant el joc s’aprén. Comencem a establir unes normes de conducta i uns hàbits, ens sociabilitzem, tot d’acorsd amb la curta edat dels xiquets/tes. Són ells qui demanen que s’ha de treballar cada dia i no capficar-se en una determinada activitat.