Ajuntament de Les Coves de Vinromà

Dijous, Juliol 13, 2017 - 09:45
L'Ajuntament de Les Coves de Vinromà actua en la Casa Senyorial Boix Moliner per a reforçar l'estructura

 

Després de la consolidació estructural exterior i interior, l'edifici s'obrirà al públic i es realitzaran visites turístiques

12.07.17
L'Ajuntament de Les Coves de Vinromà està treballant en el reforç estructural de la Casa Senyorial Boix Moliner, una actuació d'emergència orientada a vetlar per la seguretat de les façanes i la coberta d'aquest edifici històric del municipi.

Els treballs estructurals s'estan duent a terme a través d'ajudes de la Generalitat Valenciana i es desenvoluparan en diferents fases, la primera de les quals consisteix en l'apuntalament de la façana nord i oest. Posteriorment es realitzarà la consolidació de la cantonada amb un mur de pedra i es repararà la coberta.

Aquesta actuació s'ha iniciat després d'un estudi inicial i un projecte de restauració efectuat per un equip d'arquitectes especialitzats, en el qual ha participat la Caixa Rural de la localitat amb l'aportació econòmica d'una part.

La consolidació de l'estructura exterior i una intervenció interna posterior permetrà obrir a les visites turístiques aquest palauet que va pertànyer a la família del metge del rei Felip V i en les cambres del qual va dormir Felip II l'any 1585.

L'alcaldessa de Les Coves de Vinromà, Mònica Nos, ha explicat que “hem aconseguit finançament per a dur a terme una intervenció estructural molt necessària que garanteix la seguretat i la restauració d'aquest edifici tan emblemàtic per al municipi i un dels nostres principals valors turístics”.

 

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal