Ajuntament de Les Coves de Vinromà

Dijous, Juny 15, 2017 - 20:15
Les Coves de Vinromà, Premi a la Integració Rural de l'Eòlica 2017, centra el 15 de juny les activitats del Dia Mundial del Vent

- Mònica Nos, alcaldessa de Les Coves: “La indústria eòlica ha significat futur i ocupació per a Les Coves de Vinromà”

- Juan Diego Díaz, president de l'AEE: “Fàbriques com la de Les Coves fan realitat que Espanya siga la cambra exportadora d'aerogeneradors del món i que any rere any exporte tecnologia d'avantguarda per uns 3.000 milions''

15.06.17

L'Associació Empresarial Eòlica (AEE) s'ha traslladat avui a Les Coves de Vinromà (Castelló de la Plana), municipi que ha rebut el VI Premi a la Integració de l'Eòlica, per a celebrar el Dia Mundial del Vent. El president de l'AEE, Juan Diego Díaz, ha destacat en el seu discurs que “el jurat del premi ha valorat com l'arribada de la indústria eòlica ha millorat la vida dels veïns de Les Coves, i com Les Coves ha sabut fer bon ús d'aquesta circumstància per a millorar la vida dels seus veïns”. L'alcaldessa del municipi, Mónica Nos, ha agraït el premi a AEE i ha assenyalat que “aquest reconeixement ens espenta a seguir treballant en favor de l'energia eòlica, una indústria que ha significat futur i ocupació per a Les Coves de Vinromà. Per descomptat, les administracions tenim l'obligació d'unir esforços amb empreses com LM Wind Power, capaces de crear més de 500 llocs de treball i de diversificar el teixit productiu d'un entorn rural”.

En l'acte, en el qual han assistit diferents autoritats institucionals de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, a més de nombrosos veïns del municipi, s'ha projectat el vídeo que AEE ha dedicat al municipi de Les Coves, que constitueix el premi en si mateix.

Les Coves de Vinromá, un municipi de prop de 2.000 habitants l'activitat econòmica dels quals ha sigut històricament agrària i ramadera, es va veure molt colpejat per l'última crisi econòmica a causa del tancament de les fàbriques que hi havia fins llavors, amb la consegüent immigració cap a les ciutats. En 2007, l'empresa LM Wind Power va instal·lar allí una fàbrica de pales eòliques, la qual cosa va donar un respir al municipi en crear ocupació de forma gradual i propiciar el llançament de nous serveis en la zona. Avui la planta dóna treball a 566 persones de les quals 86 són veïns dels Coves de Vinromá i la resta, de localitats limítrofs.

Des de la construcció de la fàbrica, que ha sigut posteriorment ampliada, la seua col·laboració amb l'ajuntament ha sigut constant, tant per a adequar la infraestructura de la zona (el transport de pales és complex), com per a millorar la vida dels ciutadans (organització d'activitats esportives, posada en marxa de serveis per a la conciliació de les famílies que treballen en la fàbrica, etcètera). Destaca un projecte de formació per a futurs empleats de la fàbrica, que suposa una oportunitat per als joves de la localitat de desenvolupar la seua carrera professional en el sector eòlic i seguir vivint en la regió.

En l'actualitat en la fàbrica de LM Wind Power es construeix una de les pales d'aerogenerador més grans del món, de 73,5 metres de longitud. Des d'allí s'exporta a través del Port de Castelló amb direcció als parcs eòlics marins del Mar del Nord (Espanya és la cambra exportadora del món d'aerogeneradors). D'aquesta manera, el municipi és escenari també de la importància de la I+D eòlica.

La província de Castelló té un total de 586,55 MW de potència eòlica instal·lada repartits en 16 parcs. La Comunitat Valenciana compta amb 1.189 MW i 38 parcs. És la setena comunitat autònoma amb més potència eòlica instal·lada en el seu territori i representa el 5,17% del total a Espanya. La fàbrica de Les Coves de Vinromá és un dels 210 centres de fabricació eòlics d'Espanya que, en estar situats en 16 de les 17 comunitats autònomes, suposen un important efecte tractor per a les economies locals i autonòmiques.

Pots seguir totes les activitats relacionades amb el Dia Global del Vent en Twitter amb el hashtag #diaglobaldelviento.

L'Associació Empresarial Eòlica (AEE) és la veu del sector eòlic a Espanya. Amb prop de 200 empreses associades, representa al 90% del sector a Espanya, promou l'ús de l'energia eòlica, representa i defensa els interessos del sector. Des de 2012 concedeix el Premi Eolo a la Integració Rural de l'Eòlica a aquells municipis que han sabut aprofitar de la millor manera les possibilitats que ofereix el nostre sector. Fins avui, els guanyadors han sigut Lubián (Zamora), Xermade (Lugo), Fuendetodos (Saragossa), Falces (Navarra) i Medina Sidonia (Cadis).

 

 

 

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal