Ajuntament de Les Coves de Vinromà

Dissabte, Juny 10, 2017 - 09:00
Les Coves de Vinromà inaugura una exposició d'art rupestre que recull els calcs originals de Juan Bautista Porcar

 

Aquesta mostra està emmarcada en la programació d'actes amb motiu del centenari de la Valltorta

09.06.17
Les Coves de Vinromà ha inaugurat en l'Església Vella de la població l'exposició “10.000 anys: art rupestre castellonenc en l'obra de Juan Bautista Porcar”, mostra emmarcada en els actes del centenari de la Valltorta promoguts per l'Ajuntament que recull els calcs originals realitzats per aquest autor i que romandrà en la població fins a finals de juliol.

A l'acte d'inauguració ha estat present l'alcaldessa de la localitat, Mònica Nos, el regidor de Cultura, Joan Villaplana, el vicepresident de la Diputació, Vicent Sales, el President de la Fundació Caixa Castelló, Juan Manuel Aragonés, i el gerent de l'entitat, Alberto Armijo, així com diferents membres de la corporació municipal i veïns i veïnes de la població.

L'exposició, organitzada per la Diputació de Castelló i la Fundació Caixa Castelló en col·laboració amb l'Ajuntament de Les Coves, reuneix una col·lecció de més de 20 obres de Juan Bautista Porcar que inclou calcs originals presos directament de les pintures dels abrics de la Valltorta. Posteriorment a la inauguració, s'ha representat l'obra de teatre “Volviendo al pasado descubriendo a Uro”, que ha reunit al públic infantil de la població.

Els assistents a l'acte també han pogut comprovar el resultat de l'escultura de l'Arquer de Les Coves de Vinromà, obra que reprodueix aquesta figura de la Cova Saltadora del municipi i que acaba d'instal·lar-se en el sostre de l'Església Vella.

L'alcaldessa de Les Coves de Vinromà, Mònica Nos, ha assenyalat que “amb la inauguració d'aquesta mostra seguim acostant a veïns i visitants l'art rupestre de la Valltorta l'any del seu centenari i, per tant, posant en valor aquest Patrimoni de la Humanitat tan nostre”.

 

 

 

 

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal