Ajuntament de Les Coves de Vinromà

Dissabte, Setembre 23, 2017 - 13:00
Les Coves de Vinromà es converteix en un dels 4 municipis de la Comunitat Valenciana a obtenir el reconeixement de la seua Col.lecció Museogràfica

 

Aquest reconeixement és el resultat d'un Pla d'Acció desenvolupat per l'Ajuntament orientat al registre i catalogació del patrimoni local

23.09.17
Les Coves de Vinromà s'ha convertit en un dels 4 municipis de la Comunitat Valenciana a obtenir el reconeixement de la seua Col·lecció Museogràfica permanent, després de la resolució favorable de la Conselleria de Cultura publicada en el DOGV.

La Col·lecció Museogràfica de la Vila de Les Coves aglutina una sèrie de fons de diferent naturalesa que conformen el patrimoni del municipi, que fins al moment no s'havia registrat ni coneixien de la seua existència en els organismes corresponents.

Aquest reconeixement és fruit de més d'un any de treball de l'equip de govern, que va traçar un Pla d'Acció orientat al registre i catalogació del patrimoni local, el qual ha desenvolupat una sèrie d'accions amb l'objectiu d'aconseguir aquesta Col·lecció Museogràfica permanent.

En aquest sentit, el Pla d'Acció va arrancar amb un projecte de Pràctiques en inventari i catalogació, que es va realitzar l'estiu passat per experts en la matèria. Dut a terme amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura a través de l'àmbit universitari, aquesta acció va permetre catalogar per primera vegada els materials que formen part d'aquesta col·lecció. Diferents reunions i converses amb l'administració autonòmica, així com el desenvolupament de la corresponent tramitació municipal han sigut unes altres de les actuacions desenvolupades.

L'alcaldessa de Les Coves de Vinromà, Mònica Nos, ha agraït la implicació de la Conselleria de Cultura en aquest projecte, i ha destacat que “estem molt satisfets del treball conjunt desenvolupat, doncs ha culminat amb l'obtenció d'aquesta Col·lecció Museogràfica de caràcter permanent. Ara una part important del nostre patrimoni està registrada, de manera que podrem mostrar-la i posar-la en valor convertint-la  en un revulsiu turístic per al municipi”.

A més, aquest reconeixement obri la possibilitat d'optar a partir d'ara a les subvencions anuals que concedeix la Conselleria per a museus i col·leccions museogràfiques.

 

 

 

 

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal