Ajuntament de Les Coves de Vinromà

Diumenge, Gener 15, 2017 - 21:50
Les Coves de Vinromà celebrarà Sant Antoni el dissabte 28 de gener

Aquesta festivitat, organitzada per la Colla de Cavallistes i l'Ajuntament, recupera enguany la popular “torrà” a les brases de la foguera

14.01.17
Les Coves de Vinromà celebrarà la festivitat de Sant Antoni en la jornada del dissabte 28 de gener, una festa organitzada per la Colla de Cavallistes i l'Ajuntament els preparatius de la qual han arrancat aquest mateix cap de setmana amb la confecció del “ròssec” per part dels majorals.

Com a novetat, enguany la celebració de Sant Antoni recuperarà l'antiga tradició de la “torrà” a les brases de la foguera, ja que s'ha programat un sopar popular de “pa i porta” en la Plaça Espanya en la nit del 28 de gener.

La festa s'iniciarà a primera hora del matí amb el muntatge i enganxada del “ròssec” als cavalls en la zona de Les Fontanelles, on també té lloc un esmorzar popular, després del qual s'inicia el camí de tornada al poble amb el “ròssec” ben amarrat als animals d'arrossegament, que fa la seua entrada pel Raval de València fins a la Plaça Espanya.

A la vesprada, la benedicció dels animals i el repartiment de “coquetes” a les 19 hores antecedeixen a la crema de la tradicional foguera, un dels actes més multitudinaris. A més del dolç típic de Sant Antoni, enguany es repartirà també un got de xocolata amb melindros.

L'alcaldessa de Les Coves de Vinromà, Mònica Nos, ha afirmat que “aquesta tradició és una de les més assenyalades del calendari festiu. Enguany s'ha incorporat la novetat del sopar a les brases per a sumar-li un nou al·licient, així que animem a veïns i visitants a gaudir d'aquesta festivitat al voltant del foc i als animals”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal