#cc5c5c
13
0
165

La tradició del 'Dia de la Joia' i el castell de focs acomiaden les festes patronals de Les Coves de Vinromà

 

El Ball Plà ha recorregut els principals carrers del municipi, després del qual les regines i dames han tancat els festejos des de la balconada de l'Ajuntament

23.08.17
Les Coves de Vinromà ha acomiadat les seues festes patronals en honor a la Verge de l'Assumpció i Sant Roc vivint el “Dia de la Joia”, una de les seues tradicions més singulars i un dels actes principals d'aquesta última jornada festiva.

La cercavila de l'Associació de Bombos i Tambors del municipi ha iniciat la celebració fins a l'Avinguda Catalunya, on han tingut lloc les carreres del “Dia de la Joia”. Veïns i veïnes s'han reunit al voltant d'aquesta tradició en la qual els protagonistes són tant els xiquets com els adults, els qui participen en carreres de sacs, carretó, amb els peus lligats o amb cullera i ou per a guanyar un conill i un pollastre, que ha sigut lliurat per les regines de les festes.

A la vesprada, l'expectació s'ha traslladat a les proximitats del pont de la carretera d'Alcalá de Xivert, punt pel qual ha passat la Volta Ciclista a Espanya, animada per centenars de persones.

Aquesta última jornada de festes també s'ha dedicat al Ball Plà, tradició molt activa i visible en aquestes festes, que ha recorregut els principals carrers de la localitat des de la Plaça Cervantes a la Plaça Espanya.

Seguidament, les regines i dames han posat el punt final oficial als festejos des de la balconada de l'Ajuntament, que ha donat pas a la traca final i al castell de focs artificials disparat per la Pirotécnia Tomás en la Plaça L'Església.

Després de 10 dies de festejos, l'alcaldessa de Les Coves de Vinromà, ha agraït a totes les persones i associacions que han fet possible aquestes festes, i ha assenyalat que “acomiadem unes festes patronals marcades per una alta participació en la qual veïns i visitants han eixit al carrer per a gaudir al màxim d'aquestos dies”.

Etiquetes